MySTROM
Remeselné nápoje MySTROM ("majstrom")
Remeselné nápoje
Už ste počuli o SMOOTHIE z divokých lokálnych bylín? Je doplnené sezónnym ovocím - naposledy to boli hrušky a broskyne. Všetko samozrejme bez chémie, zo sadu.
Prečo divoké byliny? Obsahuje veľa vitamínov, minerálov, stopových prvkov, aj proteín a chlorofyl. Väčšinou vo vyššom množstve ako zelenina. Prirodzene detoxikujú.
Do smoothie pridávam konopný proteín. Väčšinou ani netreba dosladiť, ak áno - tak medom. Sladkosť a krémovosť dodáva ovocie.
Je to skvelý nápoj na naštartovanie trávenia, ako prvé jedlo dňa.
KOMBUCHA - mnohí si ju pamätáte z minulosti. V novom šate dostáva v druhom stupni fermentácie chuť a vôňu ovocia, ktoré jej dá šarm, farbu a jemné bublinky...
OXYMEL - nájdete o ňom veľa na webe. Ide o liečivé spojenie jablčného octu a medu, prípadne ďalších byliniek, či iných zdravých vylepšení a následné viac týždňové zrenie. V mojej verzii ide o spojenie kombuchy s medom. Uvádzam časy zrenia kombuchového nápoja a následne oxymelácie ;) Nápoj môže zrieť aj naďalej. Dá sa piť zriedený vodou, alebo po lyžičke, najlepšie ráno na lačno a aj pred jedlom.
MAKOVÉ MLIEKO - poctivé množstvo maku a malé ňuansy na vytiahnutie chuti.
ŠÍPKOVÉ RÁNKO - naozaj veľa šípok, viac-krát prepasírované a dochutené medom. Aj verzia bez medu
HOKAIDOVÉ SLNKO - vedeli ste, že hokaido je liečivá tekvička s mnohými benefitmi? V mojej verzii je na sladko :-)
PINKLATTE - nápoj z cvikly a makového mlieka. Dochutený koreninami a medom. Výborný aj teplý, aj studený. Prekrásna ružová farba.
Všetky letné nápoje sú robené čerstvé, z lokálnych bylín a ovocia, v malom jedinečnom množstve.
Jesenné nápoje sa dajú piť aj zohriate.
Nápoje mám pripravené aj pasterizované šetrnou pasterizáciou na 85`°C. Pri takejto pasterizácii sa zachová cca 20% vitamínu C, ale dlhodobo. Prírodný vitamín C degraduje veľmi rýchlo a po 3 dňoch je ho v potravine menej, ako pri šetrnej pasterizácii (podľa štúdie SAV).
Raw (letné) a vegan